Voor het onderwijs

Het Nederlandse onderwijs krijgt al decennia lang gevraagd en ongevraagd veranderingen voor haar kiezen. Die constante veranderstroom heeft een groot effect op een van de belangrijkste krachten in het onderwijs. Namelijk de docententeams en daarom biedt Het Ontwikkelpunt hier begeleiding in. Als het team goed functioneert heeft dat een positief effect op de leerlingen en studenten en dat is ons doel.

We zien onze bijdrage aan teamontwikkeling in het onderwijs als werk voor de toekomst. Het samenwerken en de communicatie onderling wordt beter en dat is voelbaar in de klas. Een docent of leerkracht die plezier heeft in wat hij doet en met zijn of haar hart les kan geven is een zegen voor de ontwikkeling van de student en leerling.

Naast teamontwikkeling geven we ook training in oplossingsgerichte coachvaardigheden.

workshops ondernemen

Het boek van Mevrouw Juf (Bar Linders) dat inspiratie biedt om meer ruimte te geven, kader te bieden en positief te benaderen bij elke vorm van lesgeven.

Bij de Headsacademy hebben we voor de trainers van de headsacademy en de barberschool een train de trainer programma gedraaid. Hierdoor hebben ze meer vaardigheden om als coach / trainer het kappersvak over te brengen.

Jongeren motiveren op basis van hun drijfveren. Het kan met de Young Adult test. Samen met My motivation en Mevrouw Juf hebben we een effectief programma.

In het middelbaar en hoger onderwijs geven we regelmatig de training oplossingsgericht begeleiden. De deelnemers kunnen na het eerste dagdeel gelijk met nieuwe tools aan de slag.

Sheila van Pelt

Ik heb bij Rens de training Oplossingsgericht Coachen (voor docenten van de Rotterdam Academy) gevolgd. Rens geeft gerichte feedback, die voor mij meteen bruikbaar was. Met name het enthousiasme dat Rens meebrengt zorgt ervoor dat zowel de groep als de individuele deelnemers betrokken zijn bij de training. Daarnaast vind ik Rens sterk in zijn interactieve benadering naar de groep, wat voor mij inspirerend werkt.

Sheila van Pelt

Kerndocent Cross mediale communicatie Hogeschool Rotterdam

Khadija El Azzouti

Marianne is scherp in haar communicatie. Ze benoemt dat wat niet gezegd wordt. Ze stelt veel vragen waardoor je zelf aan het denken wordt gezet en in actie komt. Door haar oplossingsgerichte aanpak is het gemakkelijk om de gestelde doelen te bereiken. Marianne heeft ons begeleidt tijdens het opzetten van een nieuw studieloopbaan programma. We hebben veel aan haar feedback en brainstormsessies gehad. Ik beveel haar van harte aan voor teamontwikkeling en persoonlijke coaching.

Khadija El Azzouti

Docent, Coach, Supervisor Hogeschool Rotterdam

Eric Smit

Rens ‘doet’ geen training, maar is de praktijk in levende lijve. Inspirerend hoe hij ook in de training steeds weer de oplossingsgerichtheid voorop zet en daarmee de energie boven weet te halen.

Eric Smit

Docent HRM hogeschool Leiden