Selecteer een pagina

‘Van een beetje rood gaat niemand dood.

Dit zei ik kort geleden bij een sessie – kleur bekennen – met een team. Er was duidelijk flink veel rood en groen aanwezig en dat resulteerde in verdeeldheid in het team. Een deel van het team wilde dat er meer werd uitgesproken, want ‘als je niks zegt dan weet de ander niet wat er aan de hand is’. Het andere deel vond het zoals het nu ging, wel goed, want alles maar tegen elkaar zeggen daar zou niemand vrolijk van worden.

Het Ontwikkelpunt gebruikt de Insights kleurentest voor teams en individuen. Hiermee bereiken we snel resultaat en inzicht in de situatie. Het is voor ons een middel en geen definitie. Ik kreeg de vraag voor meer informatie over de kleuren van een team waar ik een jaar geleden was geweest en nu een nieuwe teamcoachsessie begeleidde. Ik ga daarom de komende tijd regelmatig proberen meer duidelijkheid te geven over de verschillende kleuren door middel van tekst en voorbeelden.

Deze keer dus de rode drijfveer.

Voor de lezers die nog geen Insights kleurentest gemaakt hebben hieronder staat kort hoe je het gedrag van rood kan herkennen bij jezelf en bij de ander.

– Wees wie je bent en ga uit van je eigen kracht –

Het rode systeem gaat uit van de eigen kracht en verdeelt de wereld grofweg in 3 soorten mensen: zij die boven je staan, zij die onder je staan en je vrienden. Alles draait om wie er macht heeft over wie en wat je kunt doen om je eigen positie te versterken. Het vertrouwen in mensen die boven je staan is laag, maar vrienden ben je voor het leven. Mochten je vrienden je laten vallen dan is het ook voorgoed gedaan met de vriendschap. Rood leeft in het hier en nu en reageert snel en impulsief op de omgeving, waarbij kansen en bedreigingen scherp in de gaten worden gehouden. Rood kom je veel tegen bij leiders, vooral in organisaties die van boven worden aangestuurd.

Kracht

Een van de sterkste punten van rood is de snelheid waarmee besluiten worden genomen en de daadkracht waarmee die besluiten worden uitgevoerd. Rood kan goed knopen doorhakken en reageert daarbij vrij primair, waarbij het gevoel het juiste besluit te nemen belangrijker is dan de argumenten ervoor. Rood zal ook altijd opkomen voor zijn vrienden en hen beschermen.

Valkuilen

Rood verdeelt de wereld snel in vrienden en vijanden en kan daardoor wel eens ongenuanceerd en bot uit de hoek komen. Vanwege de snelheid en besluitvaardigheid is er weinig ruimte voor nuancering.

(bron: My motivation Insights )

 

Positief of negatief?

Ik merk dat gedrag dat als rood wordt bestempeld vaker negatief dan positief wordt gezien. En dat is jammer: hoe je gedrag ziet of interpreteert ligt vooral aan je eigen perspectief. Hoe kijk je zelf naar iemand die met daadkracht staat en zelfverzekerd zijn plek inneemt. Daar kan de rode drijfveer in je profiel namelijk voor zorgen.

Jezelf laten zien voor wat je waard bent. Die lawaaiige buurman aanspreken dat het wel eens wat rustiger mag. Als iemand je onjuist behandelt in jouw ogen, er tegenin gaan.

Iemand met veel van de rode drijfveer voorin in zijn profiel wordt ook gedreven door passie, echté passie. Dingen doen omdat je ze voelt vanuit je hart. Het zijn de vooroplopers als het anders zou moeten. Ze staan op het bordes overtuigt van hun gelijk. Natuurlijk zijn er ook mensen het niet met hen eens, maar hoe fijn is het dat iemand het voortouw neemt? Dat iemand voor je in de bres springt! Dat iemand zorgt dat een onderwerp in de aandacht komt! De rode drijfveer schreeuwt zijn emoties liever dan dat hij ze over zijn wang laat rollen, maar als je de juiste snaar raakt dan laat hij de spanning los en krijg je de kwetsbare passie te zien. Die misschien nog krachtiger is dan schreeuwen.

Laatst had ik een mooi voorbeeld hiervan in een team zitten bij een training ‘Kleur bekennen’. De deelnemer had groen en rood als eerste twee kleuren in zijn profiel, ook wel de felle lieverd genoemd, omdat ze graag mensen om zich heen hebben en daar soms pittige uitspraken tegen kunnen doen. Het gedrag is vergelijkbaar met de meest aanwezige persoon in de kleedkamer bij een elftal. Of diegene die zich laat horen als het even niet lekker gaat in het veld.

Tijdens de bijeenkomst ‘Kleur bekennen’ was het duidelijk dat de felle lieverd de discussie wel aan wilde gaan met een collega. De felle lieverd vond namelijk dat de ander zich moest uitspreken over een kwestie waar hij had gemopperd tegen zijn collega zonder het tegen de manager te zeggen. (Dat zegt iets over de groene drijfveer, dat komt de volgende keer)

De collega deinsde terug, hij ging de discussie liever niet aan. Armen over elkaar en met lichaamshouding en al stapt hij uit het gesprek en uit het contact. De felle lieverd richt zich tot mij en zegt: ‘Zie je nou, Rens. Dit bedoel ik, ik neem het voor hem op, maar hij zegt het zelf niet. Dus moet ik het voor hem doen!’

Ik had hier alle mooie modellen over communicatie in kunnen vliegen over reactie en tegenreactie, over kernkwadranten, drama driehoeken enz. Maar in de korte pauze vlak na de uitbarsting was een kort contact genoeg om hem een zetje in een andere richting te geven.

Ik nam de felle lieverd apart en gaf hem terug dat ik zag dat hij echt het beste wilde voor zijn collega en dat ik dat begrijp, maar ook dat hij op deze manier zijn collega zelf het woord niet laat nemen of zou leren te nemen. Ik vroeg hem of hij wel eens de uitspraak ‘Grote bek, klein hart’ had gehoord. ‘Ja, natuurlijk’, zei hij, ‘Dat wordt me weleens verweten’, reageerde hij. ‘Thuis ook trouwens’, zegt hij en daarna lacht hij het hele moment weg.

Stel je nu eens voor dat je het omdraait, vervolg ik. Dat je collega’s en misschien en de mensen thuis ook wel gaan zien dat het eigenlijk andersom is, namelijk een heel groot hart, met een kleine mond. Wat zullen ze dan zien?

Ik kijk hem aan en blijf stil.

tranen in zijn ogen.

 

 

 

We gebruiken de Insights drijfverentest als middel om inzicht te krijgen en te geven in gedrag en drijfveren. Bij zowel individuen als teams is dit een van de meest succesvolle tools voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. De volgende keer groen 🙂

 

 

10 juli OPEN WORKSHOP ''Beter worden in jezelf zijn'' 
GRATIS INSCHRIJVEN
close-image