kleur bekennen kleuren test teams insights samenwerken

Elkaar zien en gezien worden

De Insights kleuren test geeft een heldere spiegel van iemands drijfveren. Het laat zien welke werkzaamheden energie opleveren en welke werkzaamheden energie kosten. Door dit van elkaar te ontdekken komt er meer erkenning en herkenning voor elkaar. Het zorgt voor meer begrip van elkaars gedrag en talenten. Dankzij de teamplot krijgt het team ook gelijk inzicht in de kwaliteiten en drijfveren van het team.

Stel je voor; In je bedrijf werken professionals in verschillende teams. Elk team heeft een andere taak en specialiteit. Onderling in de teams wordt er goed gecommuniceerd en de samenwerking met andere teams loopt gesmeerd. Top toch!

Als dat zo is, Hulde!

Mocht dat nu niet het geval zijn en je merkt dat er beter samengewerkt zou kunnen worden. Er minder over elkaar en meer met elkaar gesproken mag worden. In plaats van roddelen, beter feedback gegeven zou kunnen worden. Er meer geluisterd in plaats van naar elkaar gewezen kan worden dan zou je kunnen zeggen dat er een punt van ontwikkeling is binnen je bedrijf.

effectief samenwerken teams communicatie vertrouwen kleurentest

Drijfverentest

Het kleurenprofiel van My Motivation Insights is geen zweverig gedoe. Het is wetenschappelijk onderbouwd, uitgebreid getest en gevalideerd door de Universiteit van Amsterdam. Aan de basis staan de theorieën van Clarence W. Graves. Na ruim twintig jaar lang onderzoek gedaan te hebben naar gedragspatronen, heeft hij zijn conclusie geformuleerd: ieder mens heeft een set van drijfveren in zich die elkaar aanvullen, maar ook met elkaar conflicteren. Elk individu kent bovendien een ander gewicht toe aan deze set waarden. Vrijwel alle gedragspatronen kunnen vanuit deze conclusie worden verklaard.

kleurentest drijfverentest teams samenwerken

Aanpak

Vooraf maken de teamleden de digitale test. Tijdens de sessie krijg je de uitleg om de kleuren goed te kunnen interpreteren. De facilitator  begeleidt de sessie en het gesprek dat ontstaat over de interpretatie van elkaars gedrag en drijfveren. De facilitator sluit aan bij dat wat er nodig is om een stap verder te komen in de samenwerking. Op die dag ontvang je ook het uitgebreide rapport met teamanalyse en kleurenwaaier.

Doorpakken

Het inzicht in elkaars drijfveren is een perfecte basis om door te pakken met een communicatie training zoals feedback, conflicthantering of oplossingsgerichte gesprekstechnieken. Na inzicht zijn vaak vaardigheden meer dan welkom. Naast vaardigheden is teamcoaching ook een optie om dat wat onder de waterlijn speelt bespreekbaar te maken.

Contact

Wil je effectiever met elkaar samenwerken zonder gedoe in de communicatie, neem contact op met Rens Linders 06-20321475 of mail naar info@hetontwikkelpunt.nl

 

Jan de Bruin

Wij(ANSUL Solutions) hebben een zeer interessante training van Rens gehad. Door de training hebben we meer inzicht gekregen in ons eigen profiel en dat van het team, en zijn de ontwikkel punten boven tafel gekomen. Hier gaan we mee aan het werk. Bedankt Rens.

Jan de Bruin

Sr. Adviseur Special Hazards, ANSUL Solutions BV