Verbindend communiceren

Niets werkt zo lekker als een omgeving waar medewerkers open en eerlijk kunnen zijn naar elkaar. Op een prettige manier kunnen zeggen wat je denkt en hoe je je voelt is alleen niet voor iedereen even makkelijk. Vaak gaan mensen de confrontatie uit de weg of weten ze niet hoe ze een collega aan moeten spreken zonder dat er een rare of negatieve sfeer ontstaat.

Voor je het weet wordt de frustratie geuit aan andere collega’s en ontstaat er een roddelcultuur. Deze roddelcultuur zorgt voor een negatieve sfeer op de werkvloer en dat staat het werkplezier in de weg. Er ontstaat al gauw het ‘wij’ en het ‘zij’ gevoel waardoor interne conflicten op de loer liggen en de samenwerking wordt belemmerd.

In de huidige verandering van de werkomgeving wordt steeds meer verwacht van teamleiders, managers en medewerkers dat ze ‘open en eerlijk’ communiceren. Veranderen vraagt om lef en durf, op een andere manier gaan communiceren met elkaar vraagt om vaardigheden. In onze training is er aandacht voor beide aspecten van die verandering.

Resultaat

Een werksfeer waar medewerkers elkaar aanspreken en assertief zijn en verantwoordelijkheid nemen voor hun rol in de organisatie. Er niet geroddeld wordt maar met elkaar het gesprek aangaan. Een organisatie is een collectief dat samen beweegt, communiceert en verandert.

effectief samenwerken teams communicatie vertrouwen kleurentest
verbindend communiceren teams

Inhoud

Tijdens deze teamtraining wordt bij ieder individueel teamlid gekeken naar waar zijn kracht ligt op het gebied van communiceren en welke ontwikkelpunten die heeft om zich te verbeteren op dit vlak. Ook geven we inzicht in ieders communicatiepatroon en tips om dit patroon te doorbreken. Er worden basis communicatievaardigheden getraind en er wordt actief gewerkt met gesprekstechnieken die de werkrelatie ondersteunen.

Naast het ontwikkelen van communicatievaardigheden vraagt open en eerlijk communiceren ook om een bijbehorende houding. De mindset waarmee er wordt geluisterd, bepaalt voor een groot deel het succes van de communicatie. In deze training loopt de houding waarmee er wordt gecommuniceerd als een rode draad door de training heen en komt bij verschillende onderdelen weer terug.

Contact

Verandering in de organisatie? Zorg voor de verbinding! Neem contact op met Marianne 06-20321475 of mail naar info@hetontwikkelpunt.nl

 

Annelies van der Maarl

Rens vormt samen met Marianne een gouden team. Bij een ontwikkeltraject voor onze expeditie-medewerkers hebben zij een feedbacktraining en conflicthantering gegeven, waarbij zij niet schuwden om het team een spiegel voor te houden, maar ook naast hen stonden om te laten zien hoe het anders kan.
Ik beveel het Ontwikkelpunt van harte aan.

Annelies van der Maarl

Senior P&O adviseur bij Koppert Biological systems

Mirjam Dolislager

Marianne is een geweldige coach die je helpt met het ontwikkelen van je betere ik, zonder jezelf uit het oog te verliezen. De sessies met haar waren / zijn zeer prettig met een duidelijke doelstelling. Zij weet op een aangename manier ook minder prettige onderwerpen aan te snijden. Kortom ik ben blij dat zij op mijn pad is gekomen.

Mirjam Dolislager

Sales Marketing specialist

Martijn van de Waarsenburg

Na een beperkte probleemomschrijving wist Rens exact de vinger op de zere plek te leggen en een passend programma voor te leggen. Zijn kennis en enthousiasme tijdens de training zorgden voor de rest. Al met al ben ik zeer tevreden met het resultaat, mijn verwachtingen zijn overtroffen.

Martijn van de Waarsenburg

Global Supply Chain Manager at Koppert Biological Systems

David Witte

Met beide benen op de grond, zo heb ik Rens leren kennen. Hij laat je ervaren wat je zegt en wat je doet. Door de afwisselende oefeningen kreeg ik inzicht en energie. Rens luistert, is toegankelijk en oplossingsgericht.

David Witte

Operationeel directeur | Record Brandbeveiliging B.V.