Wat we doen is een positieve verandering brengen bij onze opdrachtgevers. En dat lukt ons door een Rotterdamse no-nonsense aanpak van training en coaching, soms is het 1 gesprek en soms is het een lang traject. Samen met de opdrachtgever bespreken we het doel en bepalen we het middel dat nodig is om dit doel te bereiken.

We houden van de complexiteit van mensen en de dynamiek van het team waar ze deel van uit kunnen maken. Dankzij onze ervaring kunnen we goed meedenken met organisatie doelen. Wij kijken en luisteren altijd met een groot perspectief, vaak horen we tijdens een intake of kennismakingsgesprek dat de vragen in dat gesprek de manager of directeur al aan het denken heeft gezet. Vragen stellen is een groot deel van ons beroep en dat doen we dan ook graag om de ander verder te helpen.

Hieronder staat een greep van de trainingen en trajecten die we al hebben gedaan bij onze opdrachtgevers. Wil je meer weten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

team samenwerken

Een test is geen definitie maar een middel om het gesprek aan te gaan. In dit geval over gedrag en aanname’s. Veel teams hebben inmiddels de sessie kleur bekennen gedaan. Ze hebben gemerkt dat de testuitslag zorgt voor inzicht en de sessie voor onderling begrip. Het is vaak de start van een traject voor communicatieve vaardigheden.

leidinggeven verbinding maken samenwerken

Veel managers en teamleiders hebben intussen deze training in company gevolgd en ze ervaren het niet als makkelijk en dat is logisch. We vragen veel van de deelnemers met als doel om ze echt te laten groeien en niet alleen met een nieuw model naar huis te sturen. Het is training, oefenen, videocoaching en coaching.

Bij meerdere teams waar we in worden gezet als team coach gaan we ook bewegen. Het zorgt voor verdieping van contact met elkaar. Bij de eerste keer zei een van de managers van een MT: “Dit was de warme sessie die nodig was”. Sindsdien plannen we vaak bij team coaching een warme sessie in en met resultaat.

Voor het expeditie team bij Koppert hebben we tijdens een traject van een jaar training, coaching en outdoor ingezet om de communicatie onderling te verbeteren. Hierbij is aandacht besteed aan feedback, conflicthantering en eigenaarschap. Tijdens de enorme drukke pieken van werkdruk is er nu meer begrip en contact met elkaar.

David Witte

Met beide benen op de grond, zo heb ik Rens leren kennen. Hij laat je ervaren wat je zegt en wat je doet. Door de afwisselende oefeningen kreeg ik inzicht en energie. Rens luistert, is toegankelijk en oplossingsgericht.

David Witte

Operationeel directeur | Record Brandbeveiliging B.V.

Martijn van de Waarsenburg

Na een beperkte probleemomschrijving wist Rens exact de vinger op de zere plek te leggen en een passend programma voor te leggen. Zijn kennis en enthousiasme tijdens de training zorgden voor de rest. Al met al ben ik zeer tevreden met het resultaat, mijn verwachtingen zijn overtroffen.

Martijn van de Waarsenburg

Global Supply Chain Manager at Koppert Biological Systems

Mirjam Dolislager

Marianne is een geweldige coach die je helpt met het ontwikkelen van je betere ik, zonder jezelf uit het oog te verliezen. De sessies met haar waren / zijn zeer prettig met een duidelijke doelstelling. Zij weet op een aangename manier ook minder prettige onderwerpen aan te snijden. Kortom ik ben blij dat zij op mijn pad is gekomen.

Mirjam Dolislager

Sales Marketing specialist

Annelies van der Maarl

Rens vormt samen met Marianne een gouden team. Bij een ontwikkeltraject voor onze expeditie-medewerkers hebben zij een feedbacktraining en conflicthantering gegeven, waarbij zij niet schuwden om het team een spiegel voor te houden, maar ook naast hen stonden om te laten zien hoe het anders kan.
Ik beveel het Ontwikkelpunt van harte aan.

Annelies van der Maarl

Senior P&O adviseur bij Koppert Biological systems